Geschiedenis

Het ontstaan dateert uit 1902, wanneer de heer J. Blok een boerderij koopt van 20 ha groot waarop melkvee gehouden werd. De heer J. Blok was tevens "vrachtenaar"; hij werkte met paarden voor derden in de landbouw, maar vooral ook als grindrijder bij wegenaanleg (de voorloper van het huidig loonbedrijf).

De heer B. Markusse trouwde in 1925 met een dochter van de heer Blok en liet even buiten het dorp een huis bouwen met wat grond erbij en werkte aanvankelijk in loondienst bij zijn schoonvader. Aan het begin van de oorlog nam hij het bedrijf over dat toen alles bij elkaar 27 ha. groot was. Hij reed altijd met een span paarden voor derden (grind- hooi en bietenvervoer en ploegwerkzaamheden). De jongste zoon van de heer B. Markusse, de heer J. Markusse, kwam even voor de oorlog van school en ging bij zijn vader werken. In 1948 werd de eerste binder voor het dorsen van tarwe aangeschaft.

In 1955 stopte de heer B. Markusse officieel met het bedrijf en nam de heer J. Markusse het over. Hij werd vanaf 1977 bijgestaan door de oudste zoon en vanaf 1989 ook door de jongste zoon. De naam veranderde toen in Fa. J. Markusse & Zn.. In augustus 2001 kwam de heer J. Markusse te overlijden en ging de firma door onder de zelfde naam. Mevrouw Markusse trad automatisch in de firma met de twee mede-firmanten Leo en Chris. In mei 2002 heeft een bedrijfsovername plaatsgevonden van "de Jonge-Hulshof" (dit bedrijf had als hoofdtaken grondverzet, verhuur en aannemerij). Verder breidde in de daarop volgende jaren de bosbouwafdeling zich behoorlijk uit.

Vanaf eind 2006 heeft het bedrijf  zich gericht op het zetten van afrasteringen en het inzaaien van natuurgebieden. Zo is de afdeling cultuurtechnisch werk ontstaan. 

Eind september 2007 is de bedrijfsnaam  veranderd in Loobedrijf J. Markusse & Zn. BV en heeft mevrouw Markusse zich teruggetrokken uit het bedrijf.

De huidige situatie: 

Tegenwoordig bestaan de belangrijkste werkzaamheden uit:

-  Aannemen van werk op het gebied van grond- en straatwerk
-  Bosbouw
-  Cultuurtechnisch werk
-  Loonwerk

 


© 1955 - 2020 J. Markusse en Zoon BV