Bosbouw

 

Binnen de afdeling bosbouw verrichten wij vooral werkzaamheden voor aannemers, overheidinstellingen en agrariërs.

Hierbij moet u denken aan:

-  Het omzagen en opruimen van bomen.
-  Het verkleinen/rooien van hout in boomgaarden e.d.
(en eventueel geschikt maken voor landbouwgrond).
-  Het zagen van windsingels.
-  Het verwijderen van stobben.


Voor al deze werkzaamheden beschikken wij over een uitgebreid machinepark:


Bos klepelaar:


Dit is een AHWI UZM 580 met zware rotor, deze is voorzien van hardmetalen beitels die takken en stammen met een diameter tot ongeveer 30 cm kunnen verkleinen. Deze machine werkt alleen bovengronds. De machine is bevestigd aan een Fendt 920 met omkeerinrichting. Op deze manier kan de chauffeur de werkzaamheden goed verrichten. Verder is deze machine uitgevoerd met een zelf ontwikkelde veiligheidsklep, dit maakt het werken in de buurt van gebouwen mogelijk en voorkomt het wegspringen van stammen en takken.

Bosbouw Bosbouw

 

 

Wortelfrees zwaar:


 

Dit is een AHWI RF 800 met een werkbreedte van 1.80 mtr. Deze machine verwijdert alle stobben en worteluitlopen tot een dikte van +/- 25 cm.
De werkdiepte van deze machine is ongeveer 40 cm op zandgrond. Deze machine heeft als groot voordeel dat hij vollevelds te werk gaat en daarom alle stobben incl. worteluitlopen gefreesd worden.

 

Bosbouw Bosbouw Bosbouw

 

 

Stobbenfrees:


 

Deze machine word gebruikt voor het uitfrezen van stobben van elke diameter, hierbij kunt u denken aan stobben van fruitbomen tot aan stobben van grote populieren van vele jaren oud.

Bosbouw Bosbouw

Greentec bomenknipschaar:


 

De Greentec bomenknipschaar met klem en draaikrans knipt allerlei soorten bomen door tot 30 centimeter in hard hout en tot 35 cm in het zachtere hout. 
De Greentec 350 is een zware knipschaar en moet minimaal aan een kraan van 12 – 13 ton. De Greentec knipschaar onderscheid zich in de robuuste bouw en de enorme krachtige schaar, binnen no – time is het mogelijk om met deze machine een compleet bos te kaal te knippen. Niet alleen is het lomp knippen met deze machine ook is het heel gemakkelijk om met deze machines te sorteren, kleine boompjes en struikgewas kan op deze manier makkelijk gescheiden worden van de grotere stammen.

 

 

Bosbouw Bosbouw Bosbouw

 

Omzagen bomen:


Met onze jaren lange ervaring zijn wij gespecialiseerd in het zagen van grote en kleine bomen. Onze mensen hebben diverse cursussen gevolgd voor het veilig vellen van bomen.

Bosbouw Bosbouw Bosbouw

 

 

Jenz HEM 561Z  Houtchipper:


 

Dit is een "JENZ HEM561" en word gebruikt voor het chippen van boomstammen en takken. Deze machine is aftakas aangedreven en mag een vermogen hebben tot 350 PK. Deze machine kan uitsluitend gevoed worden door een hydaulische kraan.  Het eindprodukt is geschikt voor de biomassa-industrie.

Jenz chipper Bosbouw Bosbouw

 

Jenz AZ 660 Wotan Shredder:


 

Met deze machine zijn wij in staat om alle soorten van hout te kunnen verkleinen. denk hierbij bijvoorbeeld aan sloophout, stronken, groenafval, takken, en ook stammen tot 55 cm. voor meer informatie neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Jenz AZ 660 Wotan Jenz AZ 660 Wotan Jenz AZ 660 Wotan

 

 


© 1955 - 2020 J. Markusse en Zoon BV